Rengöra vattenkokare- Tips för effektiv rengöring

Med det sagt så börjar vi med att visa våra tips. Båda dessa involverar produkter som kanske inte i första hand förknippas med städning – Citronsyra och Ättika. Faktum är dock att framförallt Ättika är lite av ett universalmedel vad gäller städning och rengöring. Ättika tar död på unkna odörer, det löser upp fett och det gör att även den mest ingrodda kalkavlagringen blir ett minne blott.

Det fungerar nästan oavsett vad som ska städas och här kan vi nämna allt från fönsterputs, rengöring av kakel och vidare till att få rent i ett avlopp. Nu gällde det emellertid din vattenkokare och så här gör du för att rengöra denna med hjälp av ättika.

  • Börja med att hälla två deciliter ättika i vattenkokaren och fyll därefter på med åtta deciliter vatten.
  • Slå på kokaren och låt det koka upp.
  • Låt stå i femton minuter innan du häller bort vatten och ättika.
  • Fyll behållaren med vatten och koka upp. Upprepa detta fyra-fem gånger med nytt vatten varje gång.
  • Är vattenkokaren fortfarande ofräsch så kan du med fördel upprepa proceduren ännu en gång.

Citronsyra då? Ja, fördelen med denna metod är att den inte luktar så mycket. Man kan säga en del om ättikans fördelar, men doften är långt ifrån angenäm och behaglig. Tvärtom så kan den upplevas som både starkt och direkt påfrestande. Har du svårt för starka dofter så kan citronsyra i samband med rengöring av vattenkokare vara en bättre lösning. Så här gör du:

  • Fyll kokaren med vatten och häll ned två matskedar citronsyra. Kör på full effekt och låt stå i några minuter. Upprepa detta några gånger till dess att din vattenkokare ser fräsch ut igen. Lycka till!